Ilex haag in de tuin

Tegenwoordig zie je het steeds meer dat mensen Ilex hagen neerzetten in hun tuin. Eerder waren het vooral schuttingen, maar nu zie je de hagen steeds meer verschijnen. Er zijn een hele hoop verschillende redenen waarom mensen voor een haag kiezen en niet meer voor iets anders. Zo is een hele goede optie om voor een Ilek haag te kiezen.

Waarom een Ilex haag aanplanten?

Een van de hoofdredenen waarom mensen een Ilex haag kopen is het feit dat de hagen veel natuurlijke ogen. Een schutting is iets wat je neerzet en er op den duur ook lelijk uit gaat zien. Wanneer je een haag koopt is het veel makkelijker om het mooi te houden. Je uitzicht ziet er een heel stuk groener uit en je kunt het zo hoog of laag snoeien als jij dat wilt.

Daarnaast is de Ilec haag heel erg populair door het feit dat deze haag makkelijk te onderhouden is en je met deze haag zelf kunt bepalen hoe hoog de haag gaat worden. Zo kun je een wat kleinere haag kopen, maar als je een wat grotere haag koopt kun je heel je tuin er mee omheinen zonder dat iemand bij je naar binnen zal kunnen gaan kijken.

Groeigarantie

Een van de andere belangrijke redenen waarom mensen voor de Ilex haag kiezen is het feit dat je groei garantie krijgt wanneer je de hagen koopt. Ze worden naar je huis toegebracht. Op het moment dat de hagen na 3 maanden nog niet zijn gaan groeien, kunt u dit aantonen bij hun. Ze geven de garantie dat de hagen gaan groeien en wanneer dit niet het geval is zullen ze je zeker weten helpen met dit probleem.

Verzorging van de Ilex crenata haag

Wanneer je er voor kiest om een haag te nemen is het wel belangrijk om te weten wat voor een verzorging deze Ilex haag nodig heeft. Een van de belangrijkste punten is het bij snoeien wanneer je de haag recht wil hebben. Daarnaast is het ook heel erg belangrijk dat je de haag zelf de eerste weken af en toe water geeft.