Je tuin laten ontwerpen door een professionele hovenier

Het is bijna weer zo ver, nog even en de dagen worden langer en dan kunnen we weer tot laat in de avond in de tuin zitten. De zon zal de hele dag op je tuin schijnen en daar wil je natuurlijk volop van kunnen genieten. Daarom is het belangrijk om een tuin te hebben waar je blij van wordt, een tuin waar je je fijn en vrij in kan voelen, een zomertuin.

De kosten

In Nederland alleen al zijn er meer dan 11.000 verschillende hovenierbedrijven die allen een andere prijs hanteren voor het ontwerpen van jouw droomtuin. Het is dan ook lastig om een gemiddelde prijs te bepalen voor de kosten hiervan. Toch is het mogelijk om een indicatie te geven van de prijs die afhankelijk is van de grootte van de tuin. Bij tuinen tot 100 vierkante meter zal het tot 500 euro kunnen oplopen, per 100 vierkante meter die daarbij komt zal het bedrag met zo’n 75/100 euro omhoog gaan. Het is dus niet de goedkoopste optie om je droomtuin te laten ontwerpen, maar je bent in ieder geval zeker van kwaliteit!

Het proces

Waarschijnlijk heb je zelf al wel het een en ander bedacht voor je toekomstige droomtuin, daarom ga je allereerst samen met de hovenier in gesprek over jouw wensen. In dit gesprek zal de hovenier naar jouw wensen gaan luisteren en zal hij ook naar de eisen vragen. Vooraf zal hij je ook gevraagd hebben om aansprekende foto’s te verzamelen die de hovenier een idee zullen geven van wat er wordt verwacht. Daarna zal de hovenier in actie komen, na een eerste schetsontwerp zal je samen met de hovenier nog een keer bespreken wat je goed vindt of wat er beter kan. Hierna zal het uiteindelijke ontwerp van jouw droomtuin worden gemaakt. Natuurlijk heeft ieder bedrijf een ander proces, maar in grote lijnen kun je dit verwachten als je jouw achtertuin wil laten ontwerpen door een professionele hovenier.

En nu?

Het is zover, jouw tuinontwerp Amstelveen is ontworpen en je bent er helemaal blij mee! Je wilt dan ook zo snel mogelijk aan de slag met de aanleg hiervan, hoe pak je dit aan? Het slimste is om het bedrijf dat het ontwerp heeft gemaakt ook de aanleg hiervan te laten realiseren. Zij weten immers precies wat de wensen en eisen van de klant zijn. Mocht je toch willen kiezen voor een ander bedrijf is er in heel Nederland genoeg keus!

Bron: tuinenmagazine.nl