Populaire mythes over houten huizen ontkracht

Met groeiende vraag naar houten huizen komen er ook veel mythes, er wordt veel geroddeld en gepraat over deze nieuwe manier van bouwen. Meestal zit er enige kern van waarheid in maar dit is ver verwatert over de tijd. Wij hebben al verschillende vragen gekregen over deze mythes. Paar voorbeelden hiervan zijn: lange constructie tijd, erg brandbaar, houten huizen zijn breekbaar en gaan niet lang mee en dat houten huisjes alleen voor de weekenden of vakanties geschikt zijn. Wij horen deze vragen vertellen graag onze kijk hierop.

Constructie tijd

Wij krijgen veel vragen over hoelang het duurt om een houten huis te bouwen. Over het algemeen hoeft de bouw van een houten huis niet lang te duren. Wij gaan in gesprek met de klant en vragen hem/haar wat de wensen zijn. Hierop volgend gaan wij ontwerpen, hierna gaan wij opnieuw in gesprek met de klant en bespreken het eind ontwerp. Het ontwerp gaat naar onze werkplaats waar het houten huis gemaakt wordt als een bouw setje zodat deze op locatie doormiddel van enkele handelingen in elkaar zit. Het hele proces duurt dus helemaal niet zo lang, de enige vertraging kan plaats vinden tijdens de gesprekken met de klant over eventuele aanpassingen op het eindontwerp. Op het moment dat het houten huis geplaats wordt worden ook de water en stroom aansluiting voor u aangesloten zodat u gelijk kunt genieten van de luxe van uw houten huis.

Alleen geschikt voor vakanties

Wij horen ook vaak terug dat mensen houten huizen alleen geschikt vinden voor weekenden en vakanties. Dit hangt natuurlijk heel erg van het persoon af. Zo vindt een persoon het fijn om het hele jaar in het houten huis te wonen terwijl de ander dit alleen wilt in de vakantie of in de weekenden. Echter is het dus wel mogelijk het hele jaar in een houten huis te wonen, sterker nog: het is zelfs gezonder om te wonen in een houten huis als in een huis van steen en cement. Gezien een houten huis een betere doorluchting heeft en geen chemische gassen uitstoot is een houten huis gezonder om in te leven. Daarnaast is een houten huis ook een stuk makkelijker schoon te houden gezien deze vaak kleiner van formaat zijn.

Brandgevaar en breekbaarheid

Ook horen wij vaak dat mensen denken dat een houtenhuis heel brandbaar een breekbaar is. Dit is echter niet het geval, sterker nog: De kans is groter voor een huis van steen en cement om vlam te vatten als een houten huis. Waarom vraag je ons? Dit komt omdat het hout goed bewerkt wordt en hier een duurzame coating op wordt aangebracht. Hierdoor komt het vuur niet bij het hout zelf. Daarnaast zit het houten huis sterk in elkaar en wordt goed bewerkt met verschillende coatings waardoor he terg geschikt is tegen de buiten lucht en vocht. Uw houten huis gaat makkelijk jaren mee zonder zorgen. Als u uw huis goed bijhoud is er geen enkele reden om u zorgen te maken over de breekbaarheid.