Voordelen van een laurier in de tuin

Een laurier is een prachtige plant om in je tuin te zetten. Ik kom vaak laurier planten in de gemeente plantsoenen tegen. Ik geniet daar elke keer van. Ze zijn ook nog eens wintergroen en dat is erg gezellig. Een laurier kopen is over het algemeen niet moeilijk. Een laurier wordt vaak te koop aangeboden en is dan ook makkelijk om aan te schaffen. Het is een zeer geliefde plant en steeds meer mensen kiezen dan ook voor de aanschaf van een laurier. Hieronder de voordelen van het hebben van een laurier van Haag-Heg.nl in de tuin.

Voordeel 1: Het is een uitstekend keukenkruid

Laurier is heerlijk om te drogen en in de soep of in een saus te verwerken. Veel mensen die staan er niet bij stil, maar als je laurier in je tuin hebt dan heb je altijd heerlijke kruiden bij de hand. Het is een uitstekend keukenkruid en groeit ook nog een prachtig.

Voordeel 2: Laurier is wintergroen

Laurier struiken die zijn wintergroen. Indien je een laurier voor in je tuin wilt kopen dien je hier wel rekening mee te houden. Je hebt zo nooit een kale tuin en het is altijd heerlijk groen. Zeker in de winter is dit wel zo gezellig.

Voordeel 3: Een laurier is uitstekend als haag

Een laurier wordt groot en is makkelijk in onderhoud. Zeker als haag is een laurier zeer geschikt. Niet zo verwonderlijk dat steeds meer mensen kiezen voor een laurier haag. Hij wordt niet snel kaal, groeit makkelijk in elkaar en wordt lekker hoog. Je zit op deze manier lekker beschut en altijd groen in je tuin.

Voordeel 4: Laurier ruikt lekker

Laurier ruikt heel lekker. Heb je deze in de tuin dan zul je zeker genieten van de heerlijke geur die deze met zich mee brengt.

Voordeel 5: Laurier is sterk

Laurier is een hele sterkte plant. Hij groeit snel en gaat niet snel kapot. Hij kan goed tegen warmte als hij niet in de hele felle zon staat, groeit goed op diverse soorten grond en is makkelijk te planten.

Voordeel 6: Laurier hagen zijn makkelijk in onderhoud

Een laurier haag is heel makkelijk om te onderhouden. Je hoeft hem maar een paar keer per jaar te snoeien en hij groeit makkelijk dicht.

Voordeel 7: Een laurier is niet duur in aanschaf

Een laurier is over het algemeen niet duur. Je kunt overal een laurier kopen bij tuincentra of kwekers en de prijs is laag.

Bron: Haag-Heg.nl