tuin-met-decoratie-en-kunstgrasmat

Deze zomer een prachtige en stralende tuin

Het is weer bijna zomer, en dat betekent dat we allemaal weer volop van onze tuin willen genieten. Dit betekent dat je eerst de tuin “zomerproof” wil maken. Maar hoe pak je dit aan, en waar moet je aan denken als je je tuin op wil knappen voor de zomer? Je leest in dit artikel enkele tips om je tuin weer te laten stralen.

Gazon

Als je een gazon in je tuin hebt liggen, is het verstandig om de kwaliteit van het gras te controleren. Als de kleur immers niet meer groen is, dan zul je eerst hierop actie moeten ondernemen. Bemest en besproei het gazon met de juiste middelen, zodat het gras kan herstellen van de wintermaanden. Idealiter bemest je drie keer per jaar het gras, zodat je de kwaliteit van het gras goed houdt. Heb je last van kale stukken? Koop dan graszaad, waarmee de kale plek in het gazon weer dichtgroeit.

Kunstgras

Als je hebt gekozen voor kunstgras in je tuin, dan hoef je in ieder geval niet te denken aan het onderhoud van het kunstgras. Dit scheelt ook weer als je je tuin klaar wil stomen voor de zomerperiode. Kunstgras is ook niet afhankelijk van klimatologische omstandigheden, zoals kou of droogte. Kunstgras heeft als bijkomend voordeel dat het altijd groen zal blijven en ook minder aantrekkelijk is voor ongedierte. Het beste kunstgras is tegenwoordig ook zo realistisch dat het verschil tussen kunstgras en echt gras bijna niet meer te zien is.

Tropische tuin

Als je nu eenmaal die tropische tuin hebt gecreëerd, zorg er dan ook voor dat je veel groen in huis haalt. Met exotische planten kan je leuke hoekjes creëren in een groene tuin. De tropische planten hebben ook vaak vrolijke kleuren, waardoor je tuin een frisse uitstraling krijgt.

En als je aan een tropische tuin denkt, dan denk je natuurlijk meteen aan palmbomen. Hoewel palmbomen in Nederland goed verzorgd dienen te worden, zijn zij natuurlijk een erg leuke aanvulling in een tropische tuin. Om het speelse effect in de tuin helemaal af te maken, kun je de tegels op de grond dwars leggen.

Loungeset

Verder moeten we natuurlijk de loungeset benoemen. Een loungeset straalt luxe uit en zorgt voor een hoog zitcomfort in de tuin. Je haalt als het ware je woonkamer naar buiten, waardoor je een lange werkdag rustig kunt afsluiten in je mooie tuin met een comfortabele loungeset.

Een laatste detail in de tropische tuin is natuurlijk de hangmat. Als je in bezit bent van goede steunpilaren, zoals muurtjes of bomen, kun je een hangmat eenvoudig in de tuin plaatsen, om op een heerlijke manier te ontspannen na een werkdag.