Kunstgras leggen in je achtertuin

Veel mensen hebben graag een mooie groene tuin. Jammer genoeg vergt een groene tuin heel wat onderhoud en dat wordt vaak onderschat. Het gras moet allereerst om de zoveel tijd afgereden worden. Om het grasperk vol te laten lijken, moet je gaan bemesten. Heb je teveel onkruid, dan moet je dit regelmatig uittrekken en indien echt hardnekkig moet je je volledige gazon verticuteren.

Kunstgras vergt weinig onderhoud

Door het vele werk dat komt kijken bij een gazon met echt gras, wordt de eens zo mooie groene tuin spijtig genoeg vaak verwaarloosd. Gelukkig bestaat er een handige oplossing om je tuin mooi groen te laten blijven zonder dat je er al te veel tijd hoeft in te steken. Die oplossing heet kunstgras. Als je kunstgras legt in je achtertuin, heb je van al deze ‘tuinkwaaltjes’ helemaal geen last meer. Kunstgras blijft immers altijd mooi groen. Je moet het niet maaien, je hoeft geen onkruid te trekken, het hoeft niet te worden bemest. Daarnaast verandert je kunstgazon niet in een modderpoel wanneer er een harde regenbui plaatsvindt

Zelf kunstgras leggen of laten uitbesteden?

Je kunt er voor kiezen om je kunstgras zelf te leggen, maar dit is niet aan te raden omdat er hierbij wel wat fouten kunnen worden gemaakt. Je moet er bijvoorbeeld steeds op letten dat je de grasmatten in de juiste richting legt. Ook moet je bij de aankoop van je rollen kunstgras bekijken dat er geen kleurverschil zit in de verschillende rollen want dan zou het eindresultaat er maar vreemd uitzien. Daarnaast moeten de rollen kunstgras aan elkaar gelijmd worden. Het is best wel precisiewerk om dit subtiel te kunnen doen zodat het niet opvalt dat je gazon een aaneenschakeling is van verschillende rollen. Om tot een mooie resultaat te komen, informeer je je dus best goed of kun je je laten bijstaan door iemand die er meer vanaf weet. Je kunt er ook steeds voor kiezen om het werk te laten uitbesteden aan een professional. In dat geval doe je er goed aan om bij verschillende firma’s een offerte te vragen om de goedkoopste offerte te kunnen verkrijgen.

Conclusie

Kunstgras leggen is een leuke oplossing wanneer je van een mooie groene tuin wil genieten, maar hier niet te veel tijd aan wilt besteden. Bij het leggen van kunstgras moet je wel rekening houden met het feit dat dit niet bepaald een fluitje van een cent is om het zelf te doen, maar ook dat het je wel wat kan kosten wanneer je dit laat doen door een professional. Het resultaat is dan wel dat je kunt genieten van een perfect aangelegd groen gazon zonder al te veel bijkomend onderhoud.

Bron: tuinkenners.nl